Carminat TomTom (Renault beépített navi)
- This topic has 304 hozzászólás, 28 résztvevő, and was last updated 9 years, 4 months telt el by
Gyurci.
- SzerzőBejegyzés
- 2010. szeptember. 12. vasárnap-09:07 #24834
Dapra
FelhasználóÜdv Mindenkinek!
Kedvező hírek érkeztek a múlt héten.
A RENAULT prágai központjából hívott egy korábbi szakember, akinek már elmondtam a TMC problémát.
Most lesz egy nagy Renaultos találkozó a nyári szünet után, az anyacég is ott lesz, és megígérte, hogy felveti a dolgot, mert már őt is nagyon bosszantja (azt hitte, hogy egyedi problémám).
A másik: a TomTom ügyfélszolgálatánál dolgozó Réka (sajnos csak a keresztnevét tudom) szintén mondta, hogy a TMC ügy csak Magyarországon ilyen zűrös, ezért Hollandiában végre nekiállnak kibogozni a dolgot. Nem ígérte, hogy 3-4 nap, de nem lesz több hónap.
Különben Réka egy végtelenül kedves, segítőkész kislány, nyugodtan forduljatok hozzá bizalommal, a legbutább kérésekre is tudja a választ, türelmesen elmagyarázza (én csak tudom). Csodákra Ő sem képes, de majdnem!
Szóval bízzunk a közeli jövőben és lesz TMC-nk. Talán?
Dapra2010. szeptember. 14. kedd-18:37 #24841
GyurciAdminisztrátor@ Dapra Köszi az infót. Réka tényleg megtesz amit tud, de “csak” egy Ügyfélszolgálatos hölgy. Nagyon sokszor kell elmondania ugyanazt, hogy meg is hallják. Remélem tényleg sikeül neki.
2010. szeptember. 16. csütörtök-13:44 #24850ficko
FelhasználóSziasztok!
Carminat tulajdonosok! Elmondom, hogy benneteket ne érjen olyan meglepetés, mint engem.
Szerettem volna 1 éves előfizetést vásárolni a térképfrissítési szolgáltatásra………no ez így is maradt: továbbra is csak szeretnék.
Réka nagyon kedvesen (lassan már közhely lesz itt Rékát dicsérni….de tényleg megérdemli :) ) felvilágosított, hogy a Carminathoz nem lehet.
Hát, akkor marad a másik megoldás……na nem nem, nem az!:) Mondjuk évente újra megvásárolni a térképet. (Negyedévente azért csak nem veszem meg!)
Ha jól informálódtam, az új térkép sem kerül többe, mint az éves frissítési szolgáltatás. (Kelet-Európáról van szó)
Egy baj azért van. Egy éven keresztül együtt kell élnem a hibákkal és a hiányosságokkal.
Persze bizonyos esetekben frissítéssel is együtt kell élni sokáig bizonyos hiányosságokkal. (@uckertr: Megteszed, hogy szólsz majd, ha jó lesz az Oktogon?:) )
De például: már nagyon régen létezik a 67-es útnak Látrányt-Somogytúrt elkerülő új szakasza. A TeleAtlashoz még nem jutott el ez a hír. Ha Kaposvár felé navigál valaki mondjuk Bp-ről, még mindig leküld Balatonlellére és onnan a (régi)67-esre.
No de ez nem ide kellene. Hogy is mondják? Ez itt oFF?!:)
Csak alátámasztani szerettem volna, hogy nem is kell nekem a negyedéves frissítés…..fúj :)))Ui: Egyébként a TomTom honlapján ez olvasható. (most már megtaláltam) :
– A Térképfrissítés szolgáltatás nem kompatibilis a következő készülékekkel: Carminat, Navigator 7 és az SD-kártyára előre telepített térképek.2010. szeptember. 16. csütörtök-22:51 #24852uckertr
FelhasználóBocs, véletlenül a report post-ra nyomtam reply post helyett! :)
Meg fogom írni, amint kijavítják az Oktogont!2010. szeptember. 17. péntek-18:22 #24855
GyurciAdminisztrátor@ fickó Ez még nekem is új infó volt! Kösz!
2010. szeptember. 17. péntek-23:03 #24858ficko
Felhasználó@Gyurci Szívesen!
Már 3 hónapja segít a Carminat. Ezért bátorkodom pár szót ejteni róla. A kezdeti botorkálások után már jól megbarátkoztunk.
Sosem volt navigációs készülékem, nem is tudom mihez hasonlítani, de nekem bevált a Carminat. Azaz évekkel ezelőtt adott nekem valaki egy PDA-t Igo-val tesztelésre. Egy hónap után visszaadtam, állandóan lefagyott, nem tudtam rendesen hova rakni, alig értettem, állandóan le föl szerelgetni mindent…no, de nem erről akarok értekezni:)
A készülékkel való ismerkedéskor jó, hogy rátaláltam az oldalra. Köszönöm a segítséget és a biztatást Gyurci Neked is és a többieknek is.
A készülékről:
Tettszik az egyszerű grafika.
Teljesen jó a távirányítós megoldást.
(Szerintem jobb, mint odanyúlkálni a kijelzőhöz)
Rendkívül gyorsan újratervez.
A napokban figyeltem föl rá, hogy sebességfüggő, hogy mikor szól a lekanyarodás előtt. (de ezt még tesztelem, hogy jól érzem-e)
Remek megoldás az a tudása, hogy műholdjel nélkül is látja és mutatja, hol vagyok. (felszín alatti parkoló, alagút)Az kicsit rossz, hogy nem azonnal kommunikál a távirányító a készülékkel. Meg kell nyomni bármelyik gombot, majd egy kis idő múlva kiírja, hogy a kapcsolat létrejött, akkor lehet élesben pötyögni már.
Először hiányoltam a magasság és a sebesség kijelzést, de tudok élni nélküle. A magasság az jó lenne, csupán az információ miatt.
Nagyon jó az a szolgáltatása, hogy korábbi infók alapján mindig a leggyorsabb utat ajánlja. Ez főleg Bp-en jó.
(Szándékosan nem írom a funkciók angol nevét)
Jó a sávinformáció. bízom benne, hogy ez egyre bővülni fog. Nekem biztos majd egy év után sok újdonság lesz.:)
Ha majd működni fog a TMC is az nagyon jó dolog lesz.
@dapra köszi az infót, akkor már talán láthatjuk az alagút végén a fényt. Te már csak a Nicolas Sarkozy-vel nem beszéltél ebben az ügyben.:) De még megtörténhet…végül is Francia autóról van szó!:)) Mint tudjuk N.S. nem vacakol, hamar intézkedik.:)Szóval jó a készülék. Tudom, hogy ezeket a dolgokat Ti mind tudjátok, de hátha ide téved valaki, aki csak ez után fog dönteni, hogy szeretne-e az autójába ilyet.
Arra buzdítom, ha megteheti igen kérjen, avagy válassza ezt a felszereltséget. Ajánlom. Meg fogja szeretni.2010. szeptember. 22. szerda-12:39 #24871
GyurciAdminisztrátor@ fickó Köszi az összefoglalót. Örülök, ha tudtunk/tudunk segíteni. Jó kis csapat ez…
2010. szeptember. 25. szombat-09:35 #248822010. október. 4. hétfő-13:55 #24898ficko
FelhasználóHmm, dapra elveszett.
Lehet, hogy túl sokat kérdezett?!:))2010. október. 6. szerda-08:54 #24900ficko
FelhasználóA Carminatban van egy olyan funkció, hogy : SD kártya eltávolítása
Oda kattintgatok, majd közli, hogy most már eltávolíthatom a kártyát.
Nem tehetem ezt úgy meg, hogy simán beülök az autóba, nem nyúlok semmihez, csak egyszerűen kiveszem a kártyát?
Tehát nem kapcsolok gyújtást, nem kapcsolom be a rádiót. (amivel együtt indul a navigáció)2010. október. 7. csütörtök-09:30 #24902
GyurciAdminisztrátor@ ficko Ha pedig nincs áram alatt, akkor ki van kapcsolva. Úgy meg persze hogy kiveheted.
2010. október. 10. vasárnap-18:30 #24903ficko
Felhasználó@gyurci: Ok, köszi, tulajdonképpen logikus.:) (az USB kulcs is simán kihúzható a kikapcsolt számítógépből)
Csak arra gondoltam, hátha a kártya eltávolításánál a szoftver még tesz valami olyasmit a kártyával, ami utána szükséges valamihez.
Ezt jól megmondtam:))2010. október. 12. kedd-12:54 #24904
GyurciAdminisztrátor@ ficko :)
2010. október. 12. kedd-21:07 #24905ficko
FelhasználóMa reggel olyat csinált a TMC, amit eddig soha. (Mint az öregasszony kecskéje) :)
A kapun kigördülve megláttam, hogy ott a zöld karika…..de Székesfehérvárnál már jelezte, hogy nincs frissítés.
Mórnál újra megjött, majd hol volt, hol nem volt…..de ezen a tájékon ez már nem volt furcsa.
Szóval az újdonság reggel volt, mert itt még sosem láttam zöld karikát.
Azt hittem megoldották és működik.2010. október. 16. szombat-07:50 #24907
GyurciAdminisztrátor@ ficko A remény hal meg utoljára…
- SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.