Carminat TomTom (Renault beépített navi)

Kezdőlap Fórumok TomTom Carminat TomTom (Renault beépített navi)

15 bejegyzés megtekintése - 91-105 / 304
  • Szerző
    Bejegyzés
    Felhasználó

Hali!

Lehet relatíve a rádió hangjához képest csökkenteni a Carminat hangerejét?

Túl hangos a rádióhoz képest, és elég zavaró, amikor rádióhallgatás közben beleordít vagy jelzi a POIkat.

ha az audio készüléken csökkentem a navi hangerejét, akkor természetesen (?) a rádió hangereje is csökken vele együtt.

Felhasználó

Hangutasítás alatt kell csökkenteni a hangerőt.

(Köszönet carminat.hu Balassa Péternek)

Felhasználó

ficko Mondta

@dapra
    Nincs új hír a TMC-ről?

Van új hír, nem műszaki a probléma, hanem anyagi (ki fizeti a révészt?).
    Nem vesztem el csak telefonálgattam.
    A biztató, hogy nagyjából mindenki ugyanazt mondta.
    A RENAULT prágai képviseletén dolgozó fiatalember elmondta, hogy a
    RENAULT (francia és magyar is) a TomTom és a TRAFFICNAV már többször is összeültek tárgyalni.
    Most nem részletezem, hogy ki-ki hogyan értette félre a helyzetet, de eldöntötték, hogy valaki
    rendezi a dolgot a TrafficNav-val, mint szolgáltatóval. Szóval valakinek fizetni kell. A TomTom kiesik, mert ő minden készülékéhez megvette a szolgáltatást.
    A Traffic Nav múlt hétre várta a francia anyacég jelentkezését (mint várható volt, nem jelentkezett).
    Úgy tudják, hogy a RENAULT Hungária is hajlandó lenne elrendezni a dolgot, mert már nagyon égő.
    Állítólag (ennek nem tudtam utána járni) nem is vették észre(???), hogy a CARMINAT tudja TMC szolgáltatást, és felvetődött bennük, hogy ezt ki kellene venni a jövőben. Szép! Magyaros megoldás!
    És mi van az eddigi vásárlókkal? Remélem ez csak egy szokásos íróasztal mellett született agyrém.

Szóval akivel volt módom beszélni, mindenki csak pár hétről beszélt.
    Bízzunk benne, hogy most már valóban csak napokról van szó, és karácsonyi ajándékként megkapjuk ami különben is járt volna.

Remélem ebben a témában már több levelet nem kell írnom.

Üdvözlet minden dugóban rostokoló sorstársnak.

Dapra

Adminisztrátor

@ dapra Köszi az infót. Remélem sikerül végre valamilyen formában megoldani a dolgot.

Felhasználó

Sziasztok!

Hosszú idő után most csatlakoztattam az SD kártyát a számítógéphez és kapásból fölajánlotta a térképeknél az éves frissítési előfizetést. Mit tudtok róla? Lehetséges ez már a Carminatnal is, mert eddig nem volt.
    Azt gondolom, ha a TTHome ezt nekem fölajánlotta, akkor igen, mert a program minden bizonnyal “tudja” hogy ez egy Carminat SD kártyája.

Dapra: Azt a Renault Hungária-nál mondták neked, hogy már nagyon égő nekik a TMC ügy?

Ha így lenne, akkor már írhattak volna egy levelet ez ügyben minden Carminat tulajdonosnak. (ha más autógyártó százezerszámra tudja visszahívni az autóit egy kiderült probléma miatt…) Nem gondolom, hogy olyan sok Carminat tulajdonos lenne kis hazánkban, hogy egy levél megrendítené anyagilag a Renault Hungáriát. Próbáltam az ügyfélszolgálatukat hívni a bejegyzésed után, de nem vették föl a telefont.

Megjegyzem azt sem értem, ha a TomTom minden készülékéhez megvette ezt a szolgáltatást, akkor…..a Carminat nem tartozik bele a minden készülékbe? ( a 25 ezer Ft-os készülékárba belefér, a 145 ezresbe nem?)

Vagy az a baj, hogy kevesen vagyunk? (Így nem is leszünk többen sajnos)

Na jó, ezek költői kérdések.:)
    Tényleg hányan vagyunk itt a fórum közösségében Carminat tulajdonosok?

Felhasználó

Mondom én, hogy a Carminat nem tartozik bele a – minden (alias: bármelyik) készülékbe – :)

Megnéztem azért a TomTom oldalát a térképfrissítési szolgáltatások végett.
    Ezt olvashattam:

“Ennek érdekében bármelyik TomTom készüléket használó ügyfelünk könnyedén igénybe veheti a TomTom Map Update Service™ térképfrissítő szolgáltatását. A TomTom Map Update Service™ térképfrissítő szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy előre meghatározott időszakra hozzájussanak az adott készülékéhez negyedévente kiadott legfrissebb térképfrissítéshez, negyedévenként mindösszesen 9,95 eurós áron.”

Majd 4 bekezdéssel lejjebb:

“- A Térképfrissítés szolgáltatás nem kompatibilis a következő készülékekkel: Carminat, Navigator 7 és az SD-kártyára előre telepített térképek.”

Na bumm. Akkor most miért is ajánlotta föl a TTHOM nekem?
    Azt hiszem holnap megkérdezem Rékát.
    Lehet, hogy mégis megy már a dolog, csak a weboldalon még nincs kijavítva az info.
    Hadd legyek most egy kicsit naív….vagy bizakodó?:)

Adminisztrátor

@ ficko Egészen felcsigáztál. Most megy a frissítés, avagy nem?

Felhasználó

Gyurci Mondta

Gyurci Mondta

Szia Sorstársak! Szia Gyurci!

Én befizettem rá, le is emelték, kaptam számlát, de frissítés az nem lesz.
    Az igazság az, hogy SD kártyára CARMINAT-ra a frissítés továbbra sem megy.
    Réka (aki továbbra is türelmes és kedves) megvigasztalt, hogy a világon három embernek sikerült úgy vásárolni, hogy a rendszer nem utasította vissza és leemelték a pénzt a számláról. Szóval benne vagyok a világ első három balekjának társaságában.
    Azért ez se semmi!
    De a TomTom cég nagyon korrekt, kérés nélkül visszautalja a pénzt. (azért a frissítésnek jobban örültem volna).
    Réka szerint a szakemberek dolgoznak rajta, hogy a mi készülékünkön is elérhető legyen ez a szolgáltatás.
    A TTHOME-n keresztül értesítést kapunk majd??

Más. TMC helyzet: még mindig Réka információjára hivatkozva, azért ne várjatok a TomTom-tól semmilyen konkrét választ, mert nem adhatnak.
    Ugyanis számukra is nagyon kellemetlen a helyzet, de nem ők a hunyók, és másik félről pedig nem fognak semmi rosszat mondani, történetesen a Renault-ról.
    Év végéig talán megoldódik a probléma, sikerült elérni a Reklamációs Ügyosztály vezetőjét (komolyan, van ilyen)
    és ő mondta, hogy már olyan sokan reklamáltunk, hogy nem lehet asztal alá söpörni az ügyet. Ő ígérte a december végét.
    Hát sajnos csak ennyit tudok mondani.

Várjuk ki az év végét, és ha utána sem történik semmi, vegyük fel a kapcsolatot egymással és forduljunk a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséghez, vagy végső esetben kérjünk kártérítést a Renault-tól.

Remélem erre nem kerül sor. Dapra

Adminisztrátor

@ Dapra Szia. Üdvözlet Abszurdisztánban… Ezt egyszerűen nem hiszem el… Mióta is megy ez a cirkusz? Mintha Augusztus közepén írtam volna róla?

Felhasználó

Üdvözlet mindenkinek!

Remek – és kitartó – csapat vagytok!

Tegnap óta én is “lelkes” Carminat TomTom tulajdonos vagyok. Előre is elnézést, ha ostoba a kérdés, de szerintetek ha létezik olyan térképverzió ami nálunk kapható TomTom PNA-n fut és azon működik a TMC – márpedig ilyen van – , akkor ha azt a térképet bele tudnánk gyógyítani a CT-be, akkor az is képessé válna a TMC jelek feldolgozására?

Kissé elbizonytalanít már eleve, hogy kézi hangolással történő TMC adó keresésnél a 94.8-ra kőkeményen azt “mondja” a jószág, hogy nincsen TMC adás.

Válaszotokat előre is köszönöm és üdv.

astrell

Adminisztrátor

@ astrell Bármennyire is elítélem azt a cirkuszt, ami a TomTom Carminat TMC-je körül zajlik, ez a kérdés, illetve ennek megoldása a fórumon warez témának minősül. A komolyabb belemélyedés kizárást von maga után.

Felhasználó

Gyurci Mondta

@ astrell Bármennyire is elítélem azt a cirkuszt, ami a TomTom Carminat TMC-je körül zajlik, ez a kérdés, illetve ennek megoldása a fórumon warez témának minősül. A komolyabb belemélyedés kizárást von maga után.

@Gyurci

Bocsánatot kérek! Megkövetlek Téged és a fórumszabályzatot és ígérem, hogy nem fogok belemélyedni! Nem állt szándékomban nemjogkövetni :)

A cirkusz persze azért még cirkusz, ahogy említetted.

Bocs és üdv.

Astrell

Felhasználó

A mai nap fedeztem fel a honlapon az új applikációt a 8.842-t. Telepítettem a készülékre, de még nem tudtam kipróbálni van-e a TMC-ben változás. Pont egy évvel ezelőtt ment el a TMC vétel. Reméljük ez az a változtatás amire várunk!

Felhasználó

Én is telepítettem a 8842-es applikáció verziót. Alig várom, hogy holnap útnak induljak, s lessem a ZÖLD BOGYÓ felbukkanását :-)

Ami még meglepett, hogy a TomTom HOME-ban megjelent egy új elem, ami a térképem frissítésére sarkall. Azt állítja, hogy 2 verzióval le vagyok maradva, s 1 év (4 alkalom) frissítést is kínál, mindezt cirka 58 EUR-ért (Aktuális térképem: Europe 850.2817).

Most akkor hozott nekünk a Télapó frissítési lehetőséget? Délután még azt olvastam a honlapjukon, hogy Carminat-ra nincs.
    Lehet, hogy lesz TMC is? Jujj, úgy izgulok, hogy fogok így aludni…

Szóval fizessem ki az 58 EUR-t, s akkor 1 évig up to date leszek? Vagy Én értek félre valamit?

Szép napot (bocs, éjszakát): Bazsi

Felhasználó

Ubikingdom

Szia Ubikingdom!

Ne várj csodát, ez nem a TCM javítás, nem lesz zöld karikád.
    Ha utána nézel ez a változat csak beszédhang és egyéb kisebb javításokat tartalmaz.

Már a múltkor írtam, hogy én is bedőltem a reklámnak (évi négy frissítés),
    de CARMINAT-ra nem megy, lehet, hogy tévedésből dobta be megint a reklámot a TTHOME.
    Biztos ami biztos, kérdezd meg Rékát!

Most várom a befizetésem visszautalását. Aranyos a történet: 5 perc alatt leemelték a számlámról a pénzt,
    a visszautalás levelük szeritn 4-6 hét a banki átfutás miatt. Szép! De legalább ők kezdeményezték a visszafizetést.
    Szóval CARMINAT-ra nincs semmi jó hír.

Nálam elszakadt a cérna, most fogalmazom a levelet, melyet elküldök a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnak.
    Mit veszíthetek? Semmit, továbbra sem lesz TMC információm, de legalább a RENAULT Hungáriát hivatalból megpiszkálják.
    Legalább is remélem.

Üdv Dapra

15 bejegyzés megtekintése - 91-105 / 304
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás