Carminat TomTom (Renault beépített navi)
- This topic has 304 hozzászólás, 28 résztvevő, and was last updated 9 years, 4 months telt el by
Gyurci.
- SzerzőBejegyzés
- 2010. december. 9. csütörtök-15:52 #24994
dupi
FelhasználóSzevasztok!
Nekem felkínálta a tthome a frissitést, fizettem 33.75 eurot és rögtön frissíthettem a 8842-re és a térkép is frissült 860.3123-ra
(Kelet-europa). Egy évre szól és 4 térképfrissitést tartalmaz. Mindez november 19.-én volt.2010. december. 9. csütörtök-15:55 #24995dupi
FelhasználóJa és még annyit, hogy Fluence beépített Carminaton történt.
2010. december. 9. csütörtök-19:22 #24996Dapra
Felhasználó@ Dupi
Gondolom a Scenic és Fluence TomTom-ja között nincs különbség, Carminat-Carminat.
Akkor nekem miért kínálta 27.80 EU ért a frissítést, amit végül nem fogadtak el.
Ubikingdom-nak 58 EU-ért akarták adni, amiről nem tudunk semmit.
Neked 33.75 euroért adták, ami ráadásul még működik is.Ez most egy véletlenszám generátor, vagy egy komoly cég?
Már csak az a kérdés, hogy nálad működik-e a TMC?
Üdv Dapra
2010. december. 9. csütörtök-19:46 #24997dupi
Felhasználó@ Dapra
Nem tudom van-e különbség a kettő között, augusztusban vettem a kocsit.
Hatvan napig ingyen volt a frissités, utána feldobta, hogy vegyem meg.
A tthome 2.7-es verziója fut most, előtte ezt is felkinálta frissiteni, amit meg is tettem.
A 27.80 stimmel, de még 5.95 jött hozzá az alábbiak szerint:1 Upgrade naar nieuwste kaart (met ± 85% korting op originele kaart) € 5.95
1 Oost-Europa – Kaartupdateservice voor 1 jaar € 27.80
TOTAL: € 33.75Sajnos hollandosul nem értek, a számlából másoltam ki.
A TMC azt hiszem nem müködik, úgy látom csak keresi az adót.dupi
2010. december. 10. péntek-02:10 #24998Ubikingdom
FelhasználóIgazad volt, NINCS TMC :-(
A beszédhang javítás nem tűnt fel, mivel az IGO-ból importál nyelvtanilag helyes női hangot használom.Az összegek közötti különbségre magyarázat lehet, hogy Én nem a kocsival kapott 9 országos Kelet-Európát használom, hanem még anno frissiben vettem egy FULL-Európa csomagot (ami a német oldalon épp akciós volt, 69.95 EUR-t fizettem).
Így Nekem erre a FULL-Európa csomagra szól a frissítési ajánlat (térkép frissítés most 17.90 EUR + 12havi (4 alkalommal) frissítés 39.80 EUR; összesen 57.70 EUR (külön-külön nem vásárolhatók meg). Meg arról csicsereg, hogy bevezették a térképzónákat, mert az új térképek nem biztos, hogy elférnek a kártyán. Ami meglepne, mert 4 GB-os :-)
Elővettem a Kelet-Eu SD kártyát, arra ez az ajánlat:
térkép frissítés most 11.90 EUR + 12havi (4 alkalommal) frissítés 27.80 EUR; összesen 39.70 EUR (külön-külön nem vásárolhatók meg).Mindkét változathoz kínálnak európai sebességmérő adatbázist 1 évre 24.95 EUR-ért.
2010. májusi Laguna 1.5 dCi Privilege-m van, de szerintem ez, meg a Scenic, Megane, Fluence navija ugyanaz…
2010. december. 20. hétfő-20:41 #24999ficko
FelhasználóSziasztok!
Jelentem működik a térképfrissítés és az éves térképfrissítési előfizetés Carminatra.
(Tudom, tudom volt már akinek eddig is sikerült….és volt akinek nem)Ma újra felkínálta a TomTomHome, ezért fölhívtam az ügyfélszolgálatot újra. Meg ígérte a kolléga, hogy azonnal megkérdezi, javították-e a hibát (amiért nem mindenkinek sikerült) Rövid időn belül megkaptam e-mailben a választ: Működik!:)
Egy térkép kivételével, ez pedig a Nyugat és Közép Europa 2GB (Western and Central Europe 2GB).Befizettem, letöltöttem, telepítettem…….tehát sikeres volt.
Most már csak a TMC hiányzik.
Beszéltem pár hete én is a Renault ügyfélszolgálattal. Nekem azt mondták januárban talán megoldódik. Remélem 2011 januárban:)Persze @Dapra ugye neked már októberben is azt mondták: “pár hét és megoldódik”
Elment a levél a Fogyasztóvédelmi felügyelőségnek?Mindenkinek Boldog Karácsonyt!
fickó2010. december. 20. hétfő-21:13 #25000ficko
FelhasználóDapra Mondta
“Ha utána nézel ez a változat csak beszédhang és egyéb kisebb javításokat tartalmaz.”
Huhhh, már megijedtem, hogy az: UTÁN xxx méterre megváltozott. De szerencsére nem.:) Már nem is érteném meg máshogy.
Mikor 10 milló magyarnak (na jó majdnem 10 millió) TomTomja lesz akkor hozzá idomulnak a szabályok és már hivatalosan is ez lesz a helyes verzió.:)Nem régen jött hozzánk valaki és fölvilágosítottam, hogy : …elhaladsz a Spar mellet…és után 300 méterrel fordulj jobbra…:))
A vidám az ebben (vagy inkább szomorú!?) Nem humorizálni akartam (hisz, ha nincs TomTomja nem is érti), hanem zsigerből így jött!:)Mondtuk mi azt is ugye, hogy : “Az orrodat is tiszticcsa!” (Igaz be is tiltották) …”TUC-c ennél jobbat?”
Miért nem lehet itt szerkeszteni a beírást….az előzőbe javítanom kellene: -Megígérte-2010. december. 20. hétfő-21:14 #25001ficko
FelhasználóMár megint elrontottam valamit!
Az egész úgy néz ki, mintha Dapra mondta volna.:(2010. december. 21. kedd-08:04 #25002Dapra
Felhasználó@ Ficko, szia!
Mindegy, hogy ki mondja: Mindenki ugyanazokat a köröket futja, és ugyanazok a válaszok.
A TomTom ügyfélszolgálatától szóról szóra ez a válasz érkezett, valószínűleg “konzerv szöveg”,
de a lényeg, hogy valóban lehet a beépített Carminatra térképet frissíteni (a leírt kivétellel).Szintén ugyanazt a választ kaptam a Renault ügyfélszolgálatosától, először augusztusban ígérték (hogy szalad az idő), szegény már fél tőlem, mert nem tudom visszatartani a dühömet, szóval januárra szól az ígéret. Ezt még megvárom.
Dapra
2010. december. 23. csütörtök-18:38 #25003ficko
FelhasználóSziasztok!
@Dapra! Reménykedve várjuk a januárt.A térképfrissítésem kapcsán az örömömbe üröm is vegyült!:(
Nézzük a tényeket. Mit is tettem? FRISSÍTETTEM a térképet.
NEM új térképet vásároltam és lecseréltem a régit, hanem FRISSÍTETTEM a meglévőt!Ez ugye ahhoz hasonló, mint amikor a Microsoft kiadja cirka negyedévenként az op rendszerekhez a frissítést, amit az ember gyereke letölt és telepít. De bármely szoftverrel is így van ez, mikor megjelenik egy frissítése.
Ha pl. az IE9, avagy Firefox, vagy bármi frissítése után eltűnnének a kedvencek címei a böngészőmből
(Netán a mobil telefonomban egy frissítés után a több száz db-os címjegyzék üresen tátongana.)…hát nagyon morcos lennék. Úgy mint most.No ez történt most a TomTom Carminat beépített navigációs rendszeremmel.
Hónapok alatt aprólékos munkával sikerült a kedvencekbe pakolnom sok uticélt.
Ezt úgy tettem, hogy amikor az adott helyre megérkeztem, eltároltam és névvel láttam el a”saját hely” pontot.
7 hónap alatt már nagy része meg volt azoknak a helyeknek, ahova rendszeresen járok.Sok más helyet pedig megtartottam az utoljára meglátogatott helyek listájában és onnan választottam ki legközelebb.
Telepítettem korábban a fix sebességmérők és kamerák pontjait is.
No ezek tűntek most el.
– kedvencek
– utoljára látogatott helyek
– sebességmérő és kamera pontok
– az OTTHON pont
-az összes MAP Share javításDe könyörgöm és még egyszer mondom: CSAK frissítettem a térképet!!!!!!!
Az otthon-t és a kamera pontokat könnyen visszateszem, a Map Share javításokat azonnal leszedte újra, DE!! a kedvencek és a megtartott utoljára látogatott helyek megszerzése minimum egy fél évbe kerül nekem újra!!! (DE erre esélyem sincs, hisz negyedévente lesz egy frissítés, amikor újra eltűnik az addig bevitt összes hely)
Ez normális dolog a TomTom-nál!? Vagy minden más navigációnál normális dolog ez?!
Mellesleg a TT honlapján találkoztam olyan leírással, ahol megtudhatjuk, hogyan kell átvinni a kedvenceket egy ÚJ TÉRKÉPRE.
(Alakítsuk át Érdekes Ponttá….stb, de ekkor sem KEDVENC lesz a továbbiakban, hanem ÉP…nevetséges)Gondolom, Ti mosolyogtok ezen és tudjátok a nagyon egyszerű megoldást erre a hibára.
(Gondolom, van egy, vagy több mappa, ahol ezeket tárolja és át kell másolni.)
Mert, hogy ez egy hiba, az a napnál világosabb.
Számomra elfogadhatatlan, hogy egy térképfrissítéssel ezek a dolgok eltűnjenek.Tényleg érdekel, hogy az összes TT-nál és más navigációs készülékeknél is így működik ez?
üdv.: f
2010. december. 23. csütörtök-23:03 #25004mzsf
FelhasználóÉrdeklődésemre ezt a válszt kaptam:
“A Renault gépkocsikba beszerelt Carminat TomTom navigációs berendezés alkalmas a TMC adatok vételére és megjelenítésére egyaránt. Tájékoztatjuk, hogy a TMC adatok Magyarország területén pillanatnyilag korlátozott módon érhetőek el, mely helyzet a Renault Hungária Kft.-n kívül álló okok folyamán állt elő. Társaságunk intenzív tárgyalásokat folytat a TMC jelek sugárzásáért felelős céggel, és mindent megtesz azért, hogy ezév végéig a TMC adatok korlátlan módon lehessenek elérhetőek.
Tisztelettel,
Horváth Ádám
Renault Hungária Kft.
Ügyfélkapcsolati Osztály vezetője”2010. december. 25. szombat-10:53 #25005
GyurciAdminisztrátor@ fickó Ugye készítettél mentést a frissítés előtt? Mondd hogy igen…
2010. december. 25. szombat-18:49 #25013Dapra
FelhasználóGyurci Mondta
@ fickó Ugye készítettél mentést a frissítés előtt? Mondd hogy igen…
@ Gyurci!
Kérlek segíts! Én is frissítésre készülök, rendszeresen mentek (a régieket átteszem egy másik könyvtárba,nehogy felülírja az előzőt).
Végignéztem , de sehol nem látom azt a könyvtárat vagy fájlt, ahol az előzmények, kedvencek, otthon stb. van.
Nem szeretnék úgy járni, mint szegény Fickó (egyszer már megjártam,de akkor még alig volt rajta adata)!Te biztosan tudod, kérlek segíts nekünk!
Köszönettel Dapra
2010. december. 26. vasárnap-16:33 #25014ficko
FelhasználóGyurci Mondta
@ fickó Ugye készítettél mentést a frissítés előtt? Mondd hogy igen…
Szia @Gyurci!
Közvetlenül a frissítés előtt sajnos nem készítettem biztonsági másolatot, mert ahogy letöltődött a frissítés azonnal bukkant fel a telepítés ablak és nem mertem abból már kilépni, hogy elkészítsem a biztonsági másolatot.
DE azért nem reménytelen a helyzet, mert ha jól sejtem 11.24.-én készítettem egy b.másolatot és az még meg van, mert a térképfrissítés után nem csináltam újra. (tehát nincs még felülírva)
Látok egy – Eastern_Europe- nevű mappát 2010.11.24-i dátummal (és még egy pár mappát ugyanezen dátummal a kártyán).
A nevezett mappában látom is a traffipaxok.bmp és .ov2 fájlt.Ha jól sejtem akkor a biztonsági mentést ezek szerint az SD kártyára teszi? Azt gondoltam eddig, hogy a TT Home program könyvtárába.
Szóval azt hiszem, meg van a 11.24.-i biztonsági mentés. Most azért a 11.24.-i összes fájlt kimásoltam a számítógépre is.
A kártyán látok egy – MAPS- nevű mappát, benne egy – Eastern_Europe- .tlv fájl. Gondolom ez az új már frissített térkép, mert ez 12.20.-i. (ekkor frissítettem) De ez egy fájl, tehát ebbe visszatenni nem tudok dolgokat…..no, nem is okoskodom, hanem megvárom, hogy mit mondasz, hogy mit kell tennem.:)üdv. fickó
2010. december. 26. vasárnap-17:05 #25015ficko
FelhasználóKorrigálom az előző hozzászólásomat!
Megtaláltam, hogy hova tette a korábbi biztonsági mentést a számítógépre.
(Tehát rosszul gondoltam, hogy az említett mappa lenne az utolsó mentés a kártyán.)(Hmm, ha viszont az friss az SD kártyán és ott látom a traffipaxos fájlokat is, tehát azok nem tűntek el, akkor vajon miért nem jelzett a traffipaxnál?)
A legutolsó mentésem 2010.11.11. De az jó, mert az után már talán nem is tettem be kedvencet.
Van még egy szeptemberi mentésem is, tehát nem írja felül a korábbi mentést az új…..backup2 nevet adott a 2.-nak. - SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.