sklave

Hozzászólások

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 20
 • Szerző
  Bejegyzés
 • Hozzászólás: Mio Spirit 7670 Truck #35375
  avatarsklave
  Adminisztrátor

  Hali! Annyira azertnem vesztem el ..:-)

  Hozzászólás: Mio Spirit 7670 Truck #35372
  avatarsklave
  Adminisztrátor

  Halihoo!
  Akkoriban megerte az arat.Lehet,hogy azota is.Aki hasznalja, csak egyre panaszkodik.Minel tovabb hasznalja,annal lassabb a keszulek.Vannak opciok,amik “memoriafalok” Ki lehet kapcsolni ugyan,de nemsokat segitett. Anno a Sygc Truck utan, ez volt a legjobb ar-ertek aranyu. Azota volt “szerencsem” eg Tomtom-hoz… Sirni tudtam volna,ha nincs nalam egy hasznalhato progi… :-)

  Hozzászólás: Tanácsot kérek #29649
  avatarsklave
  Adminisztrátor

  Anelkul,hogy tullihegnem,es talalgatnek..Ha bajaraskor,feterkepezeskor,a ” kkiveve celforgalom” kieg. tablat esetleg ugy veszi aki,akkor felmeri,hogy nem tilalom,akkor,lehetseges,hogy tenypeg rajta van az egyik terkepen,a masikon nincs..Konkret pelda: Valamelyik terkeoverzioban Nemerorszagban azt a tablat,hogy ” Vizvedelmi ovezet” beraktak ADR-es tilalomnak..Es nem tudtam wlkepzelni,hogy miert keruli ki azt a szakasz..Nem ” bundason” hanem az A3 valamelyik szakaszan. Ennyi volt,es ez csak egy ami eszembejutott.
  Jo gurit

  Hozzászólás: Tanácsot kérek #29634
  avatarsklave
  Adminisztrátor

  Sziasztok! Igen olvastam,de tenyleg nem tudom,hogy mit mondjak. Az biztos,hogy a M&G is NT terkepet hasznal,es Ny-Europaban jol mukszik. Otthon? Szerintem a Bp-i nehajtasi rendszer egyedulallo. Meg nem talalkoztam hasonlo bonyolult eljarassal. Persze ettol lehet.
  Minden szoftver felhivja a figyelmet,hogy csak iranyado infokat tartalmaz,es azt hiszem,mindig elmondtuk a tesztelesek vegen,vagy ha valaki tanacsot ker(t). Lehetnek terkephibak, nembejegyzett tiltasok stb. A kocsimban levo M&G sem tokeletes!
  A Sygic Truck indulasa elott,mar kiprobaltuk,jeleztuk a tapasztalt hibakat..Egy ideig volt is kovetkezmenye…Aztan mar nem. Es elmult a nagy lelkesedes(em)
  Kirajzolodott elottem,hogy nem hiszem,hogy valaha tokeletes szoftvert fognak csinalni. A miertekre mem en fogok vallaszt adni. Van velemenyem,de …
  Ne ertsen senki felre!! Felsoroltal 3-4 hibat,amit tapasztaltal…Masnak mas a hiba..A harmadiknak megint mas..Ugy gondolom,hogy ennyi belefer..
  Leirtam parszor,es meg mindig igaz..Van kollegam aki Igo 2006 szoftverrel jarja europat a mai napig..sot! Van aki meg mindig nem hasznal navigaciot.
  Csatlakoznek az elottem szolokhoz. Vidd vissza es mond meg,hogy…Aztan,ha sokan viszik majd vissza,akkor…talan akkor esetleg valaki (jobban) odafigyel
  Jo gurit!

  Hozzászólás: Kamionos navi #29406
  avatarsklave
  Adminisztrátor

  Igen!Rovid es tomor,lenyegretoro.Donteni neked kell.De igaza van Gyurcinak. Barmelyiket valasztod,nem fog helyetted vezetni gondolkozni!

  Hozzászólás: Map & Guide TruckNavigator v7.0 #25969
  avatarsklave
  Adminisztrátor

  Szia.

  Ez a program tényleg a legprofibb. Amennyiben kompatibilisek egymással, ami több mint valószínű, akkor ez lehetséges. Az irányító megtervezi az útvonalat, elmenti mint “valamilyen route” és kiküldi a gépre. Ebből lesz egy fájl. A  Ti gépetek beolvassa, és megy.  Hogy, ez mennyire ésszerű? Ha ugyan azt a térképet használja, akkor a Tiétek is ugyanazt tervezi. Kérdés, hogy hogyan jut el a gépedre? Oké neten lehetséges, de akkor állandó internetkapcsolat kell.Vagy, amit nekem is csináltak, hogy belenyúlkáltak a gépembe a hálózaton (ami nem internet)keresztül. Ez nem olcsó, gondolom, mert GPRS  kapcsolaton keresztül megy. Szerintem sokkal tisztább, mint amikor mindenki mást használ. Így elkerülhetőek a viták, hogy miért erre, vagy arra mentél. Persze, sok múlik, a térképek frissességén. Szerintem, ez túraútvonalak esetén a legjobb megoldás, hiszen Neked nem kell összeállítani, csak bedobják, és követed.

   

  Jó gurit

  Sklave

  Hozzászólás: Segitség #25043
  avatarsklave
  Adminisztrátor

  @nbarna76
  Szerintem, vidd vissza a boltba( a primot)) Ott biztosan segítenek megoldani a hibát garanciába. Ha nem boltba vetted, akkor…..
  Ez varez téma, amihez itt nem kapsz segítséget, de a Google a barátod.

  Hozzászólás: Garmin nüvi 3790 t #25042
  avatarsklave
  Adminisztrátor

  @deathroww
  Ez gáz!
  @Gxurci
  Nem gondolnám, hogy a másik fél elmondja a véleményét, bár lehetnek csodák. Én, mondjuk elküldeném az eset leírását máshová is, de nem gondolom, hogy egy nagy cégnek számít, 1 azaz egy darab vásárló. Sajnos ezt tapasztalhatjuk más esetekben is.

  Hozzászólás: Utinavi PC #25041
  avatarsklave
  Adminisztrátor

  Én a dolgok mai állása szerint, nem erőltetném azt a Utinavis dolgot. Még ha találnál is ilyet, mikori térképek vannak hozzá? Már ha szükséged van friss térképre. Ha nem, szerintem az Autorute 2010 nagyon jó laptopra.

  Hozzászólás: 920-950 #24976
  avatarsklave
  Adminisztrátor

  Már maga a leírás is warez hiszen nincs Primo Wayteqen

  Hozzászólás: iGO Primoval kapcsolatos kérdések #24911
  avatarsklave
  Adminisztrátor

  Gyurci Mondta

  Szerintem kelleni fog, a milyen térkép (Navteq/TM), és melyik szoftver, illetve térképverzió?


  Szia!
  Lehet, hogy az a baja mint a Sygic Trucknak. A tilalom csak egy irányban van a térképen. Nincs Primom, ezért meg kellene nézni, hogy ott hol elkerüli van e tilalom. Azért lassan kiderül, hogy sokat vártunk.

  Hozzászólás: Sygic Truck kérdések #24888
  avatarsklave
  Adminisztrátor

  Fernir Mondta

  Értem, akkor nálam lehet a hiba, mert hiába töltöttem fel a 2009.09-es mlm fájlt, a sygic.hu azt írta, nem érhető el újabb verzió…

  Viszont lenne más kérdésem is. Mégpedig a tervezéssel kapcsolatosan, ami azt hiszem, inkább hiba is.

  Szeretnék megtervezni egy rövidke kis utat Dortmundban, egyik utcáról egy másikra, kisebb kerülőkkel. Viszont most Magyarországon vagyok. Hiába adom meg az Útvonal menüben Dortmund 1-et és Dortmund 2-t, automatikusan beteszi első helyre a jelenlegi GPS pozíciót, és még hozzászámol 1300 km-t. Azért ez nem kicsit zavaró, ha előre meg akarom bárhol is nézni, hogy egy városban hol lesz felrakó, és letervezi nekem az egészet, ami azért ekkora távlatban Wayteq x950-essel is legalább máfél, két perc. Ezt nem lehet valahol kikapcsolni? Mert ha az útvonal részben rámentem a jelenlegi pontra, majd eltávolítás, akkor is újratervezett, és visszarakta…

  A másik dolog, ami idegesít, hogy nem tudom, hol kell megadni a kerülőket. Megadok két-három pontot, hogy merre szeretnék menni, de mi történik akkor, ha el kell kerülnöm egy szakaszt, például útlezárás van? A narancssárga bójás menüpontnak nem jut eszembe a neve, ott lehet(ne) kerülőket megadni. Viszont ott csak 50-100-200-500 stb. méter van. És nekem innentől tervez, tehát a legnagyobb távolság is Magyarországon van még. Viszont tudok egy utcát, ahová nem mehetek be Dortmundban. Ilyenkor mi van? Nincs olyan lehetőség, mint az iGo-ban, hogy adott GPS kordináta elkerülése?

  A válaszokat előre is köszönöm.


  Frissítés: Sajnos , ezt a feltöltés dolgot nem nagyon értem ,mert tudomásom szerint, a kártyádat kell bevinni a Sygic-hez, és így történik a frissítés.

  Útvonal tervezés: Hát nem a legegyszerűbb. Próbáld ki ezt a variációt. Főmenü/GPS állapot/Hardver/Kapcsolja ki a GPS modult

  Főmenü/Útiterv/Nincs útiterv + jel/ Útitervhez hozzáad/ Cím( Dortmund1)Újra + jel/(Dortmund2)/Kész/ Kiszámít egy útvonalat..?(Még jó! Ezért görcsölök) Felajánlja a ki indulási pont megadását, mivel, nincs GPS jel./ jelölje ki térképen/Itt megkeresed Dortmund1-et. Kis kék körben egy 1-es szám. Bököd, és számol. :) (Budapest nélkül)

  Az elkerülés dolog, csak a következő manőverre vonatkozik. (Most megyek rakodni. Időm lesz kísérletezni. Ha találok megoldást jelentkezem)

  Jó gurit
  sklave

  Hozzászólás: Útvonal előjelző táblák #24886
  avatarsklave
  Adminisztrátor

  Magicman Mondta

  Értem, most azt az infót kaptam, hogy térkép függő is. Állítólag csak a Navteq térképekkel működik.


  Szia.
  Szerintem, a programhoz való térképekben benne van, legyen az Navteq, vagy TA.vagy TM. Valami más probléma lehet

  Hozzászólás: Sygic Truck kérdések #24885
  avatarsklave
  Adminisztrátor

  Fernir Mondta

  Sziasztok!
  Úgy látszik csak nekem vannak állandóan problémáim… Két kérdésem lenne Sygic Truck 7.71-el kapcsolatban:
  – A legfrissebb térkép a 2009 szeptemberi? Milyen gyakran frissítik a térképeket? Mert elég elavult a mostani…
  – A POIPlaza oldaláról töltöttem le pár dolgot. Elvileg az upi fájlt a megfelelő ország mappájába kell másolni. De mit tegyek a nemzetközi POI adatbázisokkal? Minden mappába nem lehet bemásolni…
  A válaszokat előre is köszönöm.


  Szia.
  A Sygic Truck térképei, a mostani frissítéssel a márciusi térképeket kapta.
  A letöltött upi fájlt bármelyik ország mappájába másolhatod. Sőt. Én már mindent csak egy ország mappába teszek, mert könnyebb kezelni.

  Jó gurit.
  sklave

  Hozzászólás: iGO Primoval kapcsolatos kérdések #24862
  avatarsklave
  Adminisztrátor

  Gyurci Mondta

  @ Fernir Külön a kamionos táblákat nem tudod kikapcsolni. Ezek megjelennek, hogyha a kamionos változatot vetted meg. Az összes figylemeztető táblát, az Egyebek/Beállítások/Hangok és Riasztás /Riasztás figyelmeztető táblákra menüpont alatt tudod engedélyezni/tiltani. Állapota: Hang és kép-Kép-Letiltva.


  Egy pillanat. A figyelmeztetőtáblák, nem keverendők össze a tilalmi táblákkal! A Primo/Becker nem mutatja a tilalmi táblákat. Az itt tesztelt programok közül, A Map&Guide, és a Sygic Truck rendelkezik ilyen tulajdonságokkal. Az előbbi többé, az utóbbi kevésbé, bár, riasztást ezekben sem lehet bekapcsolni. Illetve a Garmin, de ezt nem teszteltük, csak szobában, de a “berepülés” alatt, ez figyelmeztetett is, ha az úton korlátozáshoz közeledett. Az itt tesztel programok közül, emlékeim szerint, egyedül A Sygic tervezett az M0-án teherautó módban.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 20

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás