Tanácsot kérek

15 bejegyzés megtekintése - 211-225 / 363
  • Szerző
    Bejegyzés
    Adminisztrátor

Értem,de akkor,hogy lehet térképet frissíteni???

Erről itt olvashatsz:
    https://navigyurci.hu/forums/topic/tomtom-via-es-start-keszulekek-regisztracioja-es-frissitese/

Felhasználó

Azt gondoltam,de amikor rákattintok a térkép frissítésénél,hogy irány a bolt akkor, pontosan nem tudom,de valami olyan oldalra visz ahol meg lehetne vásarolni a dolgokat,de hiába kattintok bármire semmi!

Adminisztrátor

Azt gondoltam,de amikor rákattintok a térkép frissítésénél,hogy irány a bolt akkor, pontosan nem tudom,de valami olyan oldalra visz ahol meg lehetne vásarolni a dolgokat,de hiába kattintok bármire semmi!

Kicsit nyakatekerten működik a dolog:
    https://navigyurci.hu/forums/topic/tanacsot-kerek/page/9/#post-29798

Felhasználó

Az a baj,hogy éppen frissít a gps így pontosan nem tudom leírni,hogy mi is baj,de amikor befejezi akkor majd jelzem.

Adminisztrátor

Az a baj,hogy éppen frissít a gps így pontosan nem tudom leírni,hogy mi is baj,de amikor befejezi akkor majd jelzem.

Rendben.

Felhasználó

Ok!Köszönöm,majd kipróbálom,az lenne még a kérdésem,hogy lehet minden féle dolgokat rá tenni olyan dolgokra gondolok mint szebb kinézet…

Adminisztrátor

Ok!Köszönöm, majd kipróbálom, az lenne még a kérdésem,hogy lehet minden féle dolgokat rá tenni olyan dolgokra gondolok mint szebb kinézet…

Szia, a választ itt találod:
    https://navigyurci.hu/forums/topic/tomtom-via-es-start-keszulekek-kerdesek-es-valaszok/page/4/#post-30968

Azonban ez csak azoknak segítség, akiknek van TomTom mentésük még a régi TomTom Home-os időből, mert nem egyszerű letölteni szkineket, hangokat és járműveket, amiket a leírás alapján fel tudsz majd tölteni.

Ezt esetleg érdemes lehet kipróbálni:
    http://www.tomtomforums.com/forums/tomtom-color-schemes.46/

Vannak fent kész sémák is, de én nem próbáltam egyiket sem.
    Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Kedves Gyurci!
    Hogy, vagy hol kell bekapcsolni azt a műveletet, mikor megyek hosszabb útra ismerőssel és később, ha bekapcsolom a navigációmat akkor méterről méterre ott vigyen a gps-em magától, ahol annó’ voltam az ismerőssel?
    Igo primo, androidos telon! :)
    Köszönöm válaszod! :)

Adminisztrátor

Hogy, vagy hol kell bekapcsolni azt a műveletet, mikor megyek hosszabb útra ismerőssel és később, ha bekapcsolom a navigációmat akkor méterről méterre ott vigyen a gps-em magától, ahol annó’ voltam az ismerőssel?

Szia, fel tudod venni a különböző megállóidat kedvencnek, majd az “Útvonal beállítások/Útvonal létrehozása funkcióval összekötöd ezeket. Ezt az útvonalat azután már navigálni is tudod, akár megadott kezdőponttól, akár GPS pozíciótól.
    Üdv:
    Gyurci
    ui: ha azt akarod hogy ugyanazon az útvonalon vigyen legközelebb, akkor mindkétszer kikapcsolt current szolgáltatásokkal (pl. TMC, vagy időalapú tervezés) kell tervezned. Ám ez nem biztos hogy hatásos lesz (pl. a hidat rég elbontották).

Adminisztrátor

Nem lehet, hogy Frencsy az útvonalrögzítési funkcióra gondolt? Régen az iGO-ban volt olyan, bár nem tudom, hogy azt utólag elő lehetett-e hívni azzal a céllal, hogy “na akkor most vigyél végig rajta még egyszer” — inkább csak az útvonalnak a Google mapsen való megjelenítésére alkalmas fájlt lehetett kivarázsolni belőle. Régen volt, nem emlékszem pontosan, hogy is volt ez…

Adminisztrátor

Nem lehet, hogy Frencsy az útvonalrögzítési funkcióra gondolt? Régen az iGO-ban volt olyan, bár nem tudom, hogy azt utólag elő lehetett-e hívni azzal a céllal, hogy “na akkor most vigyél végig rajta még egyszer” — inkább csak az útvonalnak a Google Mapsen való megjelenítésére alkalmas fájlt lehetett kivarázsolni belőle. Régen volt, nem emlékszem pontosan, hogy is volt

Szia Zsolto!

Így van, a tracklog csak későbbi megjelenítésre jó, visszakeresni merre jártunk, illetve technikai céllal.

Az iGO8 leírásban az 50 – 52. oldalon tárgyalják az útvonal tervezés és mentéssel kapcsolatos funkciókat:
    http://users.atw.hu/kempingweb/file/iGO8_UserManual_HU.pdf

Az iGO primo leírás estében pedig az 53. – 54. oldalon:
    http://nasza.ewk.hu/feltolt/IGO_Primo_hasznalati_utmutato.PDF

Én csak ezekkel találkoztam.
    Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Sziasztok!
    Új fiú vagyok, most találtam ide, segítséget szeretnék kérni. Szeretnék motorkerékpárral elmotorozni Magyarországon A-ból B-be CSAK földúton úgy, hogy közben megadott (koordinátákat) pontokat érintsek. A nehézséget abban látom, hogy nemigen tudok pl. mobiltelefont rögzíteni, ha tudnék is nem látom (szemüveg kellene) és nem is hallom (motorzúgás). Továbbá, hogy a földutak mennyire pontosan lehetnek a (milyen) térképen?
    Arra gondoltam, hogy ha lenne valamilyen applikációm Androidra, akkor zsebben a telefonnal, fülhallgatóval esélyes lehetne. No persze 8-10 órás üzemidőhöz kell valami pótakku is -gondolom. Az lenne a legjobb, ha előre “fel lehetne írni” az útvonalat, ne kelljen semmit sem nyomni, olvasni stb, navigáljon, ahogy haladok. Szerintem más is találkozhatott már ilyesmivel, lehet, hogy a fórumon is van ilyesmi, elnézést, még nem olvastam mindent el. Előre is tisztelettel köszönöm! sbetu

Adminisztrátor

…szeretnék motorkerékpárral elmotorozni Magyarországon A-ból B-be CSAK földúton úgy, hogy közben megadott (koordinátákat) pontokat érintsek. A nehézséget abban látom, hogy nemigen tudok pl. mobiltelefont rögzíteni, ha tudnék is nem látom (szemüveg kellene) és nem is hallom (motorzúgás). Továbbá, hogy a földutak mennyire pontosan lehetnek a (milyen) térképen?

Arra gondoltam, hogy ha lenne valamilyen applikációm Androidra, akkor zsebben a telefonnal, fülhallgatóval esélyes lehetne. No persze 8-10 órás üzemidőhöz kell valami pótakku is -gondolom. Az lenne a legjobb, ha előre “fel lehetne írni” az útvonalat, ne kelljen semmit sem nyomni, olvasni stb, navigáljon, ahogy haladok. Szerintem más is találkozhatott már ilyesmivel, lehet, hogy a fórumon is van ilyesmi, elnézést, még nem olvastam mindent el…

Szia, üdv a fórumban.

Én elsőre a Locus nevű Androidos navigációra gondolnék: http://www.locusmap.eu/
    Kezeli a koordinátákat, ingyenesen letölthető hozzá a turistautak.hu térképe, offline is működik és a szoftvernek van ingyenes verziója is, bár felül egy vékony csíkban reklám jelenik meg.

Üdv,
    Gyurci
    ui: ahhoz hogy ez működjön, egy olyan telefon kell aminek érzékeny, aránylag pontos GPS vevője van.

Felhasználó

Sziasztok!
    Régóta követem a fórumot, illetve Gyurci munkásságát, de csak most regisztráltam.
    Wayteq X980-as gps-hez szeretnék tmc vevőt vásárolni. Sajnos gyárit szinte sehol sem találok és kompatibilitás miatt inkább megkérdeznélek titeket.
    Mit tudnátok ajánlani elfogadható áron és hol érdemes beszerezni?
    Köszönöm!

Adminisztrátor

Régóta követem a fórumot, illetve Gyurci munkásságát, de csak most regisztráltam. Wayteq X980-as gps-hez szeretnék tmc vevőt vásárolni. Sajnos gyárit szinte sehol sem találok és kompatibilitás miatt inkább megkérdeznélek titeket. Mit tudnátok ajánlani elfogadható áron és hol érdemes beszerezni?

Szia Bandi, üdv. a fórumon!

A NavGear által gyártott RTA-3000 kompatibilis vevő jó hozzá:
    http://archiv.navigyurci.hu/index.php?page=hir&az=659

Viszont már nem találtam sehol belőle, még az EBay-en sem. Esetleg valaki?
    Üdv,
    Gyurci

15 bejegyzés megtekintése - 211-225 / 363
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás