OldMike

Hozzászólások

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 32
 • Szerző
  Bejegyzés
 • Hozzászólás: NNG Android #38212
  avatarOldMike
  Felhasználó

  Nekem nincs NextGen, de eddig mindig azt olvastam, hogy a NextGen térképei akár egy év hátrányban is voltak a Primo-hoz képest. Lehet hogy nem kellene más térképállomány, de akkor más módon és okból korlátozták az elérhetőséget.

  Hozzászólás: NNG Android #38208
  avatarOldMike
  Felhasználó

  A Primo-ra (Android, de nem NextGen) megjelent a 2017 Q4 Magyarország NNG térkép.

  Hozzászólás: NNG (volt TopMap) 2014.12 #32781
  avatarOldMike
  Felhasználó

  Szia Gyurci!

  Valóban írtam már egy másik helyen, ide csak azért írtam be, mert elképzelhető hogy János azt nem olvasta. Egyébként ma kipróbáltam két másik szakasz tervezését, mindenféle fizetősség beállítása nélkül. Baté és Kaposújlak között (igaz második alternatívaként) felkínálta a 61. számú főutat, ami az a bizonyos elkerülő. A másik a Szeleste-Szombathely volt, ahol egyből az M86-os működött.

  Egy másik – talán nem teljesen idevágó – dolog az NNG-vel kapcsolatosan: január 23-án jeleztem a TopMap Map Editoron két apró (névhiba illetve egy nem létező földút szakasz) térkép problémát. Ma kaptam emailt, hogy a bejelentésemet feldolgozták, és a következő kiadásba be fog kerülni. Nagyon pozitív hozzáállás.

  OldMike

  Hozzászólás: NNG (volt TopMap) 2014.12 #32774
  avatarOldMike
  Felhasználó

  Kedves János!

  Minden bizonnyal az a helytálló, amit az NNG Gyurcinak írt, de én kiegészíteném a következőkkel:
  Tavaly augusztusban vettem – egy éves frissítéssel – az NNG magyarországi térképét. Most január elején jelezte a Naviextras Toolbox, hogy van frissítés, amit le is töltöttem. Ez valóban a jan. 1-i állapot. A múlt hét közepén ismét jelezte a Toolbox a térképfrissítést. Ezt letöltve azt tapasztaltam, hogy a Liszt Ferenc reptérre Bp. felől már nem igényelte a fizetős utak bejelölését. Talán a többi – nem túl sok – változás is bekerült, de ezeket nem vizsgáltam.

  Nem kizárt, hogy vásárlásnál már ezt kapod, ha mégsem – hacsak nem az egyszeri vásárlást választod – akkor szerintem fel fogja kínálni a frissítést.

  Hozzászólás: Segitség #32052
  avatarOldMike
  Felhasználó

  Szia Gyurci!

  Remélem, hogy a rokonom pár héten belül beszámol a használatról. Akkor az is kiderül, hogyan működik a Sygic-tablet párosítás. Azért a TMC hiány kellemetlen, a lengyeleknél, cseheknél szlovákoknál meg tudták oldani, nálunk nem tudom mi kellene hozzá.
  Ez a Blackbox is érdekes lenne, csak két akadály van. Valószínűleg csak olyan helyre tudják tenni, ahonnan a tablet kamerája nem lát ki, és a kamera képességei is gyengék :(

  Üdv
  Mike

  Hozzászólás: Segitség #32043
  avatarOldMike
  Felhasználó

  Szia Gyurci!

  Köszönöm a válaszodat, a használatra én is kíváncsi vagyok. Neked a mérettel volt gondod, vagy a tablet GPS funkciója nem volt az igazi?

  Olvastam néhány írásodat az androidos Sygic-kel kapcsolatban, ha ennyi ideig használtad, akkor talán tudsz egy rövid összehasonlítást adni a Primo és a Sygic között.

  Üdv, Mike

  Hozzászólás: Segitség #32030
  avatarOldMike
  Felhasználó

  Szia!

  Köszönöm. A rokonom – akinek többféle navi eszköz tulajdonságait próbáltam összeszedni – végül egy WayteQ 8Q navis tabletet vett, Sygic programmal. Még csak most ismerkedik vele, nekem is mutatta. Határozottan szimpatikus, szerintem a térképek is elég frissek, bár egy-két furcsaság már feltűnt. Például Nyíregyháza-Debrecen térségében az M3 és az M35 autópályát egy nem közeli képen olyan vastag vonallal jelzi, mint egy főutat. Ráadásul ebben a nézetben az M35-öt M3-nak írja. Ráközelítve már jók az adatok.

  Egy kérdés: ez a térkép Budapesten csak a belső kerületekben tartalmaz 3D épületeket? Igaz ott látványosan.

  Amúgy a program kezelhetősége sokkal modernebb, mint a Primo-é, a tényleges működése meg majd kiderül.

  Üdv, Mike

  Hozzászólás: Segitség #32025
  avatarOldMike
  Felhasználó

  Kedves Gyurci!

  Úgy tudom, hogy a Sygic for Android szoftver TomTom (korábbi TeleAtlas) térképeket használ. Lehet-e tudni, hogy ezek a térképek azonosak-e a TomTom készülékre letölthető térképekkel – amik úgy láttam elég gyakran frissülnek – vagy valamilyen korábbi állapotúakat lehet letölteni? Az androidos változathoz elvileg élettartam frissítés jár, bár azt nem tudom, hogy ez igazából csak egy-két évet jelent, vagy esetleg többet. Sajnos csak egy olyan megfoghatatlan szöveget lehet olvasni, hogy ameddig a térképszolgáltató támogatja az eszközt.

  Hozzászólás: Prestigio Geovision 7777 gyári iGO térképfrissítés #31567
  avatarOldMike
  Felhasználó

  Szia!

  Ahogy vártam, a Toolbox-on sincs más. Csak kíváncsiságból megnéztem egy másik legális androidos Primo eszköz (Navon Platinum Explorer 7) lehetőségeit, az a TMC-re abszolút semmit sem kínál fel. Szerintem ezek a portolós gyártók nem veszik meg a licencet.

  A törökországi dátum nem tévedés, valóban 3. negyedév-et írnak, az összes többi országnál meg 1. negyedévet. De mit akarunk frissebbet, mikor a mi 1. negyedévünk is csak augusztus közepén jött meg.

  Szerintem az én egy éves frissítési előfizetésembe talán még egy frissítés benézhet :(

  Üdv, Mike

  Hozzászólás: Prestigio Geovision 7777 gyári iGO térképfrissítés #31552
  avatarOldMike
  Felhasználó

  Szia!
  Eddig még nem gondoltam rá, de most megnéztem a TMC menüpontot. Én csak három lehetőséget látok ott: TrafficNav online csak Törökországra van, van még Navteq online Ukrajnára, és egy Here RDS Oroszországra. Holnap megpróbálom csatlakoztatott készülékkel a Toolbox-on is, de nem hinném hogy más eredményt adna.
  Ez a Primo-ban lévő áruház (elnézést a kifejezésért) de nekem “kínai”-ul hangzik. Nem rémlik, hogy a Primo-n belül láttam volna ilyesmit. Van ugyan egy frissítések menüpont, de ott egy üres oldalon csak annyit ír, hogy Androidos eszköz, és nem történik semmi.
  Üdv: Mike

  (Ui: csak érdekesség – ha már ott jártam – Törökországra (de csak arra) már 2014. 3. negyedévi térkép kapható)

  Hozzászólás: Prestigio Geovision 7777 gyári iGO térképfrissítés #31446
  avatarOldMike
  Felhasználó

  Szia Gyurci!

  Amit kérdeznék csak részlegesen kapcsolódik a térkép témához, és remélem nem warez.
  Úgy tudom, hogy az androidos Primo is tudna valamiféle TMC funkciót, mobilneten a webről összegyűjtött információkkal. Valóban van ilyen, és mi kellene hozzá? Nálam a Primo-ban van egy olyan lehetőség hogy Helyi keresés (Google), de az előfizetési kódot kér, ami nekem nincs, és nem is tudom hogy hol kellene beszereznem.

  Köszi
  (old) Mike

  Hozzászólás: TomTom GO 400-500-600 kérdések #31382
  avatarOldMike
  Felhasználó

  Kedves Gyurci!
  Köszönöm az igazán gyors választ. Megnéztem a linkeket, meg most már világos a különbség az 50 és az 500 között. Szimpatikus a Go 500, de a videón van számomra néhány furcsaság (persze lehet, hogy ez már azóta változott). Kissé szokatlan a manőverbemondások “akcentusa”, néha akadozik, többször ismétel, és (nekem úgy tűnt) hogy volt amikor kicsit késett. A felbontás is meglepő ebben a méretben, bár a kijelzőn látható kép és a feliratok jól olvashatók. A Becker videó nekem egy kicsit meggyőzőbb a navigálásban, de kétségtelen hogy a TomTom időnként több információt ad (például hogy melyik sávban menjek).
  Ezt még tovább kell “rágcsálni” :-)
  Nem ehhez a fórumtémához tartozik, de egyszerűbb most itt megkérdeznem: a Beckernél az autó elhagyásakor mi a jó megoldás: csak a készüléket levenni a kábeles tartóról, vagy a kábeles tartóval együtt levenni a HR tartóról? Persze az itthoni viszonyok közt talán még a tappancsos tartót is célszerű eltüntetni?!
  Még egyszer köszönöm.
  (old) Mike

  Hozzászólás: TomTom GO 400-500-600 kérdések #31373
  avatarOldMike
  Felhasználó

  Kedves Gyurci!

  Talán kissé nehéz kérdést teszek fel (esetleg nem is a legmegfelelőbb helyen):
  Rokonom számára gondolkodom GPS vásárláson. Két hasonló árszintű eszköz összehasonlítására kérnélek, mindkettő járt már Nálad valamilyen szinten:
  TomTom Go 50 és Becker Active.5 LMU Plus. Számomra a Becker lényegesen nagyobb tudásúnak látszik, de biztosan nem tudok minden szempontot mérlegelni. (megjegyezném hogy a Go 500 van inkább közelebb árban, de sehogy sem tudtam rájönni, hogy miben különbözik a Go 50-től)

  Köszönöm
  OldMike

  Hozzászólás: Prestigio Geovision 7777 gyári iGO térképfrissítés #30901
  avatarOldMike
  Felhasználó

  Szia Gyurci!

  Rászántam magam (meg pénzt is), és frissítettem a GV7777 Magyarország térképét a 2014.Q1 verzióra. Érdekesek, ezért megosztanám a tapasztalatokat. Előtte levelezgettem a Naviextras Támogatással arról, hogy a honlapjukon pontosan ugyanazok az adatok vannak ehhez a térképhez, akkor is ha a GV7777-tel lépek be (ami ugye csakis HERE térképeket fogad), és akkor is amikor a CNS Globe HD-val (amin meg alapból csak TopMap térképek vannak). Azt a választ kaptam, hogy két külön térképük van azonosnak látszó adatokkal, és én a licencemnek megfelelő térképet fogom kapni.
  Lebonyolódott a vásárlás (szerencsére gond nélkül), és a következők jelentek meg az eszközömön:
  Térkép: 2014.03 NNG
  POI: 2014.03 NNG
  Rich POI: 2013.09 TOPMAP

  Amúgy egy éves frissítéssel vettem, kíváncsi vagyok mennyi verzió fér ebbe bele.

  Vettem ezen kívül 3D látványosságot és 3D épületeket, ezek 2012 illetve 2011 verziójú NNG gyártmányok.
  Nem kommentálnám, ez van.

  Üdv, OldMike

  Hozzászólás: Prestigio Geovision 7777 tablet csatlakozás OTG kábellel #30692
  avatarOldMike
  Felhasználó

  Szia, megnéztem most, valóban így működik. A részletek korábbról nem maradtak meg, ezért leírom:
  Az összekapcsolás után a fényképezőt bekapcsolva a tableten megjelennek a képtárak. Ezekből a bal felső az Importálás nevű, ahol már látszott a fényképezőn lévő kép (most éppen csak egy darab volt rajta). Ezt kiválasztottam, és a jobbra fent lévő Importálás feliratra kattintva rövid idő után kiírta, hogy az importálás sikeres volt. Ennyi.
  (a fotómasina egy Nikon D5100)

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 32

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás