Tanácsot kérek
Kezdőlap › Fórumok › Mi kell hozzá (melyiket vegyem)? › Tanácsot kérek
Címkézve: élettartam frissítés, navon, regisztráció
- This topic has 363 hozzászólás, 70 résztvevő, and was last updated 7 years, 1 months telt el by
Bandy.
- SzerzőBejegyzés
- 2014. július. 9. szerda-23:50 #30179
ZsoltoAdminisztrátorKedves borz36,
Köszönjük a jó kívánságokat :)
Üdv:
Zsolto2014. július. 10. csütörtök-07:16 #30186
GyurciAdminisztrátorSziasztok, megvettem a sygic 14.3.2 kiadását és Sony d5503-on használnám. A tervezéskor a célként beírt település után 2 faluval továbbmegy, és ott visszafordulva akar a célhoz vezetni.(plusz 40 km) A letörlés-újratelepítés után is ezt csinálja, mindenféle tervezési mód alatt.
Ha tud valaki segíteni, előre is köszönöm!Szia!
Küldd el kérlek a start és a cél címét. Sygic térképhibát pedig itt:
https://navigyurci.hu/forums/topic/sygic-terkephiba-bejelento-kerek-verzioszamot-is-sygic-maps-201x-xx/
Tudsz bejelenteni.Érdemes lenne a Sygic rossz tervezésről képernyőmentés, illetve a Google Maps-en a jó út utitervéről egy képernyőmentést is beküldeni.
Üdv:
Gyurci2014. július. 10. csütörtök-09:08 #30189Nati74
FelhasználóAbban szeretnék tanácsot kérni, hogy megvásároltam a Sygic Voucher Editionhoz tartozó cd kulcsot. Ami működik is, csak ragaszkodik az internethez, pedig az előtte lévő sygic butított verziója is offline volt.Van akkor köztük különbség? Akkor ez így marad? Az enyém 14.00-ás verzióju azt írja.
2014. július. 11. péntek-07:21 #30196
GyurciAdminisztrátorAbban szeretnék tanácsot kérni, hogy megvásároltam a Sygic Voucher Editionhoz tartozó cd kulcsot. Ami működik is, csak ragaszkodik az internethez, pedig az előtte lévő sygic butított verziója is offline volt. Van akkor köztük különbség? Akkor ez így marad? Az enyém 14.00-ás verziójú azt írja.
Szia Nati!
Nem lett online, de ha az elején megadtad az e-mail címedet azért hogy vásárolni tudj, vagy megkeresd a Sygic-os barátaidat, akkor a szoftver csatlakozni akar az Internethez. De a navigáláshoz nincs rá szüksége.
A szoftver elindulása utáni bejelentkezést tiltani itt tudod: Beállítások/Csatlakozás/
– Automatikus bejelentkezés – pipa ki
– Rákérdez csatlakozás előtt – pipa be (ha egyáltalán nem akarod hogy bejelentkezzen, akkor itt is pipa ki)https://navigyurci.hu/wp-content/uploads/2014/07/sygic_net.png
Üdv:
Gyurci2014. július. 13. vasárnap-20:40 #30211Lamberd
FelhasználóSziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, Magyarországra keresek megbízható, élettartam frissítéssel, heti 2-3 napi használatra Budapestről – Xy helyre, havi egy alkalom Németország navit. Ami még fontos nem tájékozódóm jól szeretném ha konkrétan mutatná a sávokat az elágazásokba, és lehetőség szerint nem csinálna 20-40 kilométeres kerülőket. Sajnos a Google drive-ba nagyon sokat csalódtam az elmúlt hetekbe rengeteg kitérőt, kerülőt, GPS jel vesztést generált nekem, ami miatt elkocsikáztam 200-300km feleslegesen és szinte mindig elkéstem. Amit nézegetem az a TOMTOM Via 135 M Europe. Régen sokat használtam Garmint, Tomtomot, szerethetőek voltak de semmilyen más gyártót nem zárok ki.Úgy max 50.000,- Ft ot szánnék rá és nem feltétlen ragaszkodom újhoz a német Ebayon remek darabokat találtam 100-150 Euros árakon.
Előre is köszönöm.
Lambi
2014. július. 13. vasárnap-20:59 #30213
ZsoltoAdminisztrátorSzia Lamberd,
konkrét típusokat és árakat majd Gyurcitól hallasz, addig én elmondom a magam véleményét. Szerintem, ha rendszeresen akarsz navigálni, ráadásul küldöldre is, akkor a telefonodat hagyd békén, és vegyél egy rendes céleszközt. Ha a TomTomhoz már van affinitásod, akkor vegyél azt, ha nem ragaszkodsz hozzá, akkor nézd meg még a Becker készülékeit is. Azt ajánlom, hogy olyat vegyél, amihez tudsz TMC-antennát kötni (forgalmi infók), ha TomTom, akkor vegyél hozzá Live előfizetést is (évi 50 euró, Németország miatt nagyon jól fog jönni), és amelyikben van Bluetooth. Ez utóbbit nagyon fogod szeretni, amikor rendesen kihangosítja a hívásaidat (bár bevallom, én már néhány éve a szellőzőrácsra helyezett tartóban ücsörgő telefonjaim saját kihangosító üzemmódját használom erre, és prímán működnek, de tény, hogy én csak heti egy-két órát ülök autóban, szóval kevés a menet közben bejövő hívásom).
A Garmin típusokat nem ismerem, de azok is jók; ha körülnézel itt az oldalon, itt is találsz leírásokat róluk, bár használati tapasztalatot tekintve a Navigyurcin túlsúlyban vannak a TomTomok és a Beckerek.Üdv:
Zsolto2014. július. 13. vasárnap-22:03 #30214Lamberd
Felhasználószia!
Megnéztem a Becker markát , nagyon jó véleményeket olvastam szinte kivétel nélkül. Mondjuk az 50.000 forintért egy belépő szintet tudok megvenni (becker ready50) és nem tudom hogy van -e ebben életfogytig frissítés. A tomtom ból egy közepeset tudok venni ezért. De lehet hogy félre vezeto az egész és egy belépő szimtű Becker többet tud mint egy közepes Tomtom?! A telefon kilove a párom is szeretne használni. Melyik Beckert ajánlanátok ?
Lambi
2014. július. 13. vasárnap-22:10 #30215
ZsoltoAdminisztrátorHát, ja… nekem is volt TomTomom és Beckerem is, és végül a Becker mellett kötöttem ki, de ez ízlés dolga, ha itt körülnézel, a TomTomról is (nagyon) jókat íram anno. Picit légy türelemmel, Gyurci segít majd a konkrétumokkal :)
Üdv:
Zsolto2014. július. 14. hétfő-07:21 #30220
GyurciAdminisztrátorMegnéztem a Becker markát , nagyon jó véleményeket olvastam szinte kivétel nélkül. Mondjuk az 50.000 forintért egy belépő szintet tudok megvenni (becker ready50) és nem tudom hogy van -e ebben életfogytig frissítés. A tomtom ból egy közepeset tudok venni ezért. De lehet hogy félre vezeto az egész és egy belépő szimtű Becker többet tud mint egy közepes Tomtom?! A telefon kilove a párom is szeretne használni. Melyik Beckert ajánlanátok?
Szia Lambi!
Látom Zsolto-val már beszélgettetek a kérdésedről, én picit még kiegészíteném az információkat. Valóban a Becker Ready 50 SE LMU (kb. 50 eFt) az egy belépőszintű, TMC nélkül de élettartam frissítéssel megjelent készülék:
https://navigyurci.hu/2013/08/18/ujabb-tipus-a-becker-kinalataban-becker-ready-50-se-lmu/Ennél sokkal jobb ajánlat a Becker active.5 néhány ezer forinttal drágábban kapható (kb. 10 eFt, és pár hete jelent meg a típus):
https://navigyurci.hu/2014/05/31/becker-active-5-navigacio-kozben/Ha elolvasod a rövid tesztet, akkor az is kiderül, miért több/jobb. Ha TomTom készülékről van szó (mert már használtad, és amúgy is nagyon jó), akkor több féle is szóba jöhet, főleg ha az E-Bay-en akarod megvásárolni.
Ha Live-os lenne, mint ahogy Zsolto ajánlotta, akkor lehetne (pl.) a TomTom GO 825 Live Bluetooth-szal:
https://navigyurci.hu/2012/05/27/a-nagy-meccs-tomtom-live-kontra-rds-tmc/
https://navigyurci.hu/author/deathroww/Az E-Bay-en vásárolt készülékek esetében érdemes odafigyelni az esetleges garanciális javítás mikéntjére, illetve a készülékhez járó térkép frissítés aktiválására (ha 90 napon belül nem tették meg, akkor már nem is lehet). De érdemes elgondolkodni egy élettartam frissítéssel ellátott típus kiválasztásán is (ha hosszabb ideig megtartod akkor ez a megoldás sok pénzt takaríthat meg neked).
Üdv:
Gyurci2014. július. 15. kedd-21:15 #30248Lamberd
FelhasználóSziasztok!
Végig nézegettem a teszteket és a leírásokat. Megbeszéltem a párommal is és egy elég érdekes dolog lett a legfontosabb mind kettőnknek mert elég rosszul tájékozódunk.
1, A legfontosabb a sávasszisztens ez nekem is és a páromnak is az első és legfontosabb prioritás. Gyönyörű képeket látok TOMTOM, Garminok ok sávasszisztenséről
http://static.bootic.com/_pictures/1557571/tomtom-xxl-540_2.jpg
http://www.trustedreviews.com/garmin-nuvi-2460lt_GPS—Sat-Nav_reviewEgyáltalán vannak ilyen részletes térképek magyar utakról bármelyik gyártónak?
2, Élettartam frissítés.
3, jól működő dugó figyelés (A live nem feltétel, mivel sajnos nem működik itthon)
4, ne csináljon 20-40 kilométeres kerülőket.
Ezeket is figyelembe véve tudtok nekem ajánlani készüléket.
Előre is köszi.
Lambi
2014. július. 16. szerda-07:32 #30254
GyurciAdminisztrátorVégig nézegettem a teszteket és a leírásokat. Megbeszéltem a párommal is és egy elég érdekes dolog lett a legfontosabb mind kettőnknek mert elég rosszul tájékozódunk.
1, A legfontosabb a sávasszisztens ez nekem is és a páromnak is az első és legfontosabb prioritás. Gyönyörű képeket látok TOMTOM, Garminok sávasszisztenséről. Egyáltalán vannak ilyen részletes térképek magyar utakról bármelyik gyártónak?
2, Élettartam frissítés.
3, jól működő dugó figyelés (A live nem feltétel, mivel sajnos nem működik itthon)
4, ne csináljon 20-40 kilométeres kerülőket.Szia!
Bár nem szeretném vitatni az eredményt amit hoztatok, de elsősorban az utat kell nézni a vezetés közben és nem a navigációt, mert az elég veszélyes tud lenni.
A városi közlekedés esetében valamivel kevesebb infót kaptok, viszont sok helyen szóbeli segítséggel, pl.:
– tarts balra (jobbra)
– a jobboldali (baloldali) sávban haladj
– a benzinkút után fordulj jobbra (eddig csak Becker készüléken hallottam)Garmin: https://navigyurci.hu/wp-content/uploads/2013/07/gar3597_navi_20.jpg
TomTom: https://navigyurci.hu/wp-content/uploads/2010/01/go950_ejecta.jpg
Becker: https://navigyurci.hu/wp-content/uploads/2014/05/bact.5_nav50.png ill.Élettartam frissítés: mindhárom gyártónak van
Dugófigyelés: mindhárom gyártónak van, a TomTom esetében külön kell megvásárolni, a Garmin esetében pedig a megjelenített információk formája hagy kívánnivalót maga után.
Nem szükségszerű kerülők: Ez általában a térkép frissítési állapotától függ. Bármelyik felsorolt gyártó legfrissebb térképének használatával – elvileg nem lehetséges ilyen.Üdv:
Gyurci2014. július. 16. szerda-08:57 #30255
ZsoltoAdminisztrátorSzia!
Sávasszisztens a Becker, TomTom és Garmin készülékekben is van, Magyarországon is, természetesen. Ha rosszul tájékozódtok, akkor olyan navigációt kellene keresni nektek, amelyiknek a térkép-megjelenítése a lehető legközelebb áll a hagyományos térképek külsejéhez, és a lehető legjobban hasonlít az életben látható szituációra.
Nekem a TomTommal külföldön többször volt olyan gondom, hogy egy bonyolult, többszörös elágazásnál a kicsit elnagyolt grafikája miatt nem volt egyértelmű, hogy a valóságban melyik is az az utca, amelyikbe a több, egymáshoz közel lévő lehetőség közül (sugarasan ágaztak ki egy körforgalom-szerű térből) bele kéne hajtani.
A Garmint nem ismerem nagyon, de amikor évekkel ezelőtt egyszer használtam olyat, pont az volt a benyomásom, hogy a térkép-grafikája leginkább egy tál földre borult spagettire hasonlított.
Szerintem a Becker az, amelyiknek a legegyértelműbb és a leginkább térkép-szerű a megjelenítése. Mivel a modellpalettájuk minden egyéb feltételeteket bőven teljesíti, a helyetekben én Beckert vennék.
Üdv:
Zsolto2014. július. 17. csütörtök-19:35 #30274Lamberd
FelhasználóSziasztok!
Ma lett a napja elmentünk végig tapogattuk az összes ajánlott típust meg még amit ki néztem Garminból. Végül a Becker lett úgy döntöttem nem próbálkozok használttal egy élettartam frissítéses készüléknél. Szombatra lesz meg.
Becker Active.5 LMU plus navigációs készülék + Európa térkép ( 47 ország ) – Élettartam frissítés 5″
Köszönöm a segítséget.
Lambi
2014. július. 17. csütörtök-20:58 #30277
GyurciAdminisztrátorBecker Active.5 LMU plus navigációs készülék + Európa térkép ( 47 ország ) – Élettartam frissítés 5″
Szia Lambi!
Nagyon szívesen! Az active.5 jó választás, használd egészséggel!
Üdv:
Gyurci2014. július. 18. péntek-10:27 #30290István
FelhasználóSziasztok!
Ahogy ismerkedem a készülékkel, jönnek a kérdések :)
Hálózati töltővel kezdtem el tölteni a Tomtom Start 25-t, kikapcsolt állapotban. Eddig megszoktam (Mionál, Wayteqnél) hogy egy kis led jelzi, hogy tölt, ill., ha végzett, akkor azt is jelzi. Itt semmi. Eleinte abban sem voltam biztos, hogy tölt…
Más: Az akksi állapotot jelző kis ikon csak akkor látható, ha navigál a kütyű?? Amikor ugyanis állítgatom, nézegetem, semmi!
A beállításoknál sem találtam az akksi állapotát mutató opciót.Csak én nem találom???
Más: Elvileg bemondja a készülék az utca neveket. A hang választásnál van egy női ill. egy férfi hang. Az idegennyelvűeknél több helyen jelezve van, hogy az adott hang bemondja, de a két magyarnál nem. Tölthető le olyan magyar hang, ami tudja ezt??
Bocs, h ennyit kérdezek…
üdv
István - SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.